Quirine

Quirine Menschaar (1957) is psychosociaal therapeut en beeldend kunstenaar.

Sinds 2007 begeleid ik mensen die een dierbare aan de dood verloren hebben. Ik deze gesprekken sluit aan bij jouw eigen wijze van rouwen. Naast het voeren van een eigen praktijk ben ik verbonden als rouwtherapeut/nazorgconsulent aan De Zwaanuitvaarten en Altinguitvaarten. 

Mijn opleiding tot psychosociaal therapeut heb ik onder andere  gevolgd aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen. Deze 4 jarige post-HBO opleiding kun je het best omschrijven als psychologie met een ziel. Tijdens mijn opleiding ben ik me al gaan specialiseren in het thema Verlies en Rouw en hier ben ik ook met lof op afgestudeerd.

Als beeldend kunstenaar en therapeut was de vervolgopleiding Counselen met creatieve middelen voor mij een logisch vervolg. Maar bovenal ben ik ervaringsdeskundig. Ik heb mijn vader verloren toen ik 15 jaar oud was en 10 jaar later mijn eerste grote liefde. Dit zijn sleutelervaringen in mijn leven geweest.

Ik ben een open persoonlijkheid, die kan goed luisteren. Ik heb een onderzoekende geest en kom snel tot de essentie. Mijn werkwijze is informeel en betrokken.

Hoewel ik op de hoogte ben van allerlei rouwfases en modellen uit de vakliteratuur, sluit ik vooral aan bij jouw unieke wijze van rouwen en wat zich nu aandient. Je kunt rouw niet simpelweg reduceren tot een taken-of fasenmodel. Wel stuur ik zo nodig bij of houd ik je een spiegel voor.

Naast het begeleiden van mensen in rouw help ik hoogsensitieve mensen (HSP) met onder andere stress en vermoeidheidsklachten. Zie hspinbalans.nl

Beroepsverenigingen en samenwerking Ik sta ingeschreven als registertherapeut bij de beroepsverenigingen RBCZ en LVPW.  Hierdoor volg ik bijscholing, intervisie en supervisie. Ik ben lid van het Utrechts netwerk van rouwbegeleiders en wijs zo nodig door. Bijvoorbeeld kinderen en jongeren die in rouw zijn.

Als Registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg.

kvk nummer: 60433043

Reacties zijn gesloten.